Coca de sant joan vegana i sense gluten
 
  • Actualment té 80; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 4,0/5 (1 vots)
  
Recepta enviada per
2.163 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:
Per a la coca:
300gr. farina sense gluten (jo Beiker)

2 cullerades de farina de cigro i sis cullerades d'aigua

60 gr de sucre

50 gr. farina ametlla

100,l llet de soja

50gr. margarina vegetal


35gr. llevat fresc 


una culleradeta d'essncia de vainilla


aigua i sucre per pintar la massa

Per a la crema pastissera:
1/2 litre de llet de soja

una branca de canyella

pell de llimona (no ratllada)

4 gotes d'essncia de vainilla

2 cullerades de sucre

1 cullerada i mitja de maizena

1 cullerada i mitja de farina d'arrs


Recepta:
Per fer la coca:
Comenarem per barrejar en un bol
200gr de farina i la margarina, i ho barregem amb una forquilla. Ho
barregem en la mesura que se'ns permeti, perqu no ens quedar mai una
barreja homognia.


En un got barregem la farina de cigr i l'aigua, com a substitut de
l'ou, i ho afegirem a la farina i la margarina barrejades. I ja podem
posar-ho a treballar a l'amassadora.
En un bol a part, o un tass, barregem la llet de soja una mica calenta i
el llevat, i ho remenem fins que quedi ben desfet. Ho afegim a la massa
que ja tenim a mig fer.
Que les varilles vagin remenant i afegim el sucre, la farina d'ametlla i la reta de la farina.

Quan est tot ben lligat, ho treiem i en fem una bola i ho deixem reposar tapat amb un drat de cot durant 20 minuts.
Passats els 20 minuts, el llevat ha comenat a fer efecte, i ara el que farem s que aquesta bola de massa agafi la forma de la coca.
Ho taparem un altre cop i ho deixarem reposar 45 minuts ms, que acabi de fer l'efecte el llevat.



Mentre reposa, fem la crema pastissera.

Per fer la crema pastissera comencem per barrejar una tercera part de la llet amb la farina d'arrs i
el mid de blat de moro (maizena) i el sucre, i ho barregem tot b. A
mi m'han quedat grumolls, s possible que a vosaltres tamb us en
quedin.

En un cass, posem la resta de la llet, la canyella, la pell de llimona i
l'essncia de vainilla i ho posem al foc a escalfar i que bulli.
Quan bull, afegim la barreja de farines amb la resta de la llet. Jo he
posat un colador per evitar que anessin els grumolls a la barreja.
I he continuat remenant fins que la crema ha espessit.

La posarem a refredar amb paper film al damunt, que toqui a la crema,
per evitar que faci aquella mena de crosta que hi ha habitualment en les
cremes o natilles (les casolanes, s clar!) I ho deixem refredar.

Quan la crema estigui freda la massa ja haur pujat altre cop. Llavors, anem a muntar la coca per enfornar-la.



Primer encenem el forn a 170.



Pintem la coca amb aigua i sucre (jo he utilitzat sucre moreno). I en una mniga pastissera posem la crema

Posem la crema i els pinyons pel damunt de la coca i enfornem durant 20 minuts.

Passat aquest temps, ja la podem treure, refredar i menjar acompanyada
d'una bona copa de cava i, si en teniu d'opci, banyar-vos a l'aigua de
mar a les 00:00h. La lluna us far mgia!!!!

Podeu trovar el pas a pas de la recepta a www.b12.cat




 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




20 receptes
3.173 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salm natural a la taronja diu que: El provar ja es beu k est encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: