carxofes 12 unitats
sal de cuina
pebre negra
oli d?oliva
vinagre
Recepta:
Tallar les carxofes per la cua i per el cap que quedin planes i obertes, posar-les en una cassola de terrissa que quedin apretades, posar sal i pebre, un raig de vinagre i un altre generós d?oli sobre les carxofes, cobrir d?aigua i posar al foc fort fins que l?aigua s?evapori i les carxofes quedin un pel enganxades.
Pot fer-se també al microones. Igual, sense cap diferencia. Queden una mica més toves. Un truc és posar-hi menys aigua, un dit o dos. El temps de cocció depent de la potencia de l'aparell i de si son més o menys tendres.
Una variació pot ser incloure-hi una part de la cua, convenientment pelada. Llavors no s'aguanten dretes. Els italians ho preparen així.
cani (Dimarts 06 de Febrer de 2007 a les 10:13)
Pot fer-se també al microones. Igual, sense cap diferencia. Queden una mica més toves. Un truc és posar-hi menys aigua, un dit o dos. El temps de cocció depent de la potencia de l'aparell i de si son més o menys tendres.
Una variació pot ser incloure-hi una part de la cua, convenientment pelada. Llavors no s'aguanten dretes. Els italians ho preparen així.