Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension.
Per a 4 persones
200 grs. de carn picada de
vedella
200 grs. de carn picada de
porc
25 grs. de dàtils
25 grs. d’orellanes
d’albercoc
25 grs. de pinyons
1 ou
1 llesca de pa sec, llet
1 copa de moscatell
2 cebes, 2 porros, 2
tomàquets
1 ramet lligat de canyella i
salvia
Oli d’oliva, sal I pebre
negre.
1 xic de farina
1 Una de les cebes picada ben fina i sofregir-la fins que quedi cuita i daurada, reserveu.
2 La resta de verdures, ceba, porros i tomàquets, tallar-los a la juliana ampla i salpebrar i sofregir lleugerament. I reserveu.
3 Les dues carns picades, amassar-les amb la ceba sofregida, els dàtils i albercocs tallats a daus mitjans, els pinyons, l’ou, la molla de pa remullada amb llet i esmicolada, sal i pebre. Donar-hi forma de pilota allargada i enfarinar-la lleugerament.
La cocció (25 minuts)
1 En una plàtera per anar al forn un xic fonda, posar-hi la pilota i, al voltant les verdures que en la preparació hem sofregit, el ramet lligat de canyella i salvia i un raig d’oli. Ficar-ho al forn preescalfat a 200 graus, 10 minuts.
2 Girar la pilota, remenar les verdures i afegir-hi la copa de moscatel i una tasseta d’aigua bullent, continuar la cocció a 160 graus, 15 minuts.
Del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda