En segon lloc, si teniu olives amb pinyol els hi haureu de treure. Jo
vaig comprar olives d'Aragó, però crec que la propera vegada compraré
unes olives sense pinyol, perquè sota la ungla em va quedar un color com
si treballés en un taller de cotxes i no em posés guants.
Pasada la mitja hora, que els tomàquets s'han hidratat, les olives ja no
tenen pinyol i nosaltres ja tenim les mans i les ungles netes, posem
els ingredients en un got per al túrmix.
Jo he posat primer les olives, mig all, els tomàquets secs hidratats,
l'altre mig al i una culleradeta d'orenga. I he començat a batre.
Després, el vinagre o suc de llimona.
Com que em quedava molt espès, he posat una cullerada de l'aigua del tomàquet i un rajolinet d'oli d'oliva i he tornat a batre.
Un cop aconseguida la textura desitjada, l'he posat en un bol i a la
nevera que reposés unes hores. És més bo si es deixa reposar que no pas
fet i menjat, ja que els ingredients han tingut temps per unir-se entre
ells i que nosaltres poguem trobar el sabor desitjat.
Particularment, considero que les olives d'Aragó li han donat un gust
molt salat, massa. La propera vegada potser utitilitzaré meitat i meitat
d'olives (més dolces i no tan dolces).
És un bon aperitiu sa, econòmic i fàcil. Ràpid??? Doncs en funció de
quanta estona trigues a separar la carn de l'os de l'oliva :)