Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Paté d'olives i tomàquets secs

Paté d'olives i tomàquets secs
 
  • Actualment té 60; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 3,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
4.144 visualitzacions
Categoria: Entrants
Permalink:
 
Ingredients:

tomàquets secs, olives d'Aragó, orenga o alguna altra espècie que tingueu, una dent d'all i una culleradeta de vinagre o suc de llimona


Recepta:

Les quantitats sempre les faig a ull. Una mica més d'això, un polsim
d'allò altra... vaig tastant a mesura que passo el túrmix i vaig provant
el resultat final.



Primer de tot tallem a trossets petits els tomàquets i els deixem en remull durant mitja hora, per tal que s'hidratin.



En segon lloc, si teniu olives amb pinyol els hi haureu de treure. Jo
vaig comprar olives d'Aragó, però crec que la propera vegada compraré
unes olives sense pinyol, perquè sota la ungla em va quedar un color com
si treballés en un taller de cotxes i no em posés guants.

Pasada la mitja hora, que els tomàquets s'han hidratat, les olives ja no
tenen pinyol i nosaltres ja tenim les mans i les ungles netes, posem
els ingredients en un got per al túrmix.

Jo he posat primer les olives, mig all, els tomàquets secs hidratats,
l'altre mig al i una culleradeta d'orenga. I he començat a batre.
Després, el vinagre o suc de llimona.
Com que em quedava molt espès, he posat una cullerada de l'aigua del tomàquet i un rajolinet d'oli d'oliva i he tornat a batre. 


Un cop aconseguida la textura desitjada, l'he posat en un bol i a la
nevera que reposés unes hores. És més bo si es deixa reposar que no pas
fet i menjat, ja que els ingredients han tingut temps per unir-se entre
ells i que nosaltres poguem trobar el sabor desitjat. 



Particularment, considero que les olives d'Aragó li han donat un gust
molt salat, massa. La propera vegada potser utitilitzaré meitat i meitat
d'olives (més dolces i no tan dolces).



És un bon aperitiu sa, econòmic i fàcil. Ràpid??? Doncs en funció de
quanta estona trigues a separar la carn de l'os de l'oliva :)


 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




20 receptes
4.591 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: