Mona de xocolata i ametlles
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (1 vots)
  
Recepta enviada per
1.809 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:

  • Pa de pessic (24 cm):
  • 115 g de xocolata negra 70% cacau
  • 2 cullerades soperes de caf o rom (jo he posat 4 culleradetes de postre de caf)
  • 115 g de mantega
  • 115 g de sucre glass (+ 1 cullerada sucre blanc)
  • 3 ous
  • 1/2 culleradeta de caf d'extracte d'ametlla
  • 60 g d'ametlla mlta
  • 60 g de farina
  • mitja culleradeta de llevat
  • pessic de sal
  • Cobertura:
  • 50 g de xocolata negra 70% cacau
  • 1 culleradeta de caf o rom
  • 50 g de mantega



Recepta:
Per al pa de pessic:

  1. Per comenar hem de preescalfar el forn a 180 C.
  2. En un cass, desfarem la xocolata juntament amb el caf. Mentre es desf podem mesurar la resta d'ingredients i separar les clares dels rovells.
  3. En un bol, muntarem les clares al punt de neu amb un pessic de sal fins que les clares estiguin gaireb muntades. Llavors, hi afegirem una cullerada de sucre blanc i batrem fins que ens apareguin pics. (Ho reservarem a la nevera si a la cuina hi fa calor).
  4. En un altre recipient, haurem de batre, durant un parell de minuts, la mantega pomada amb el sucre glass fins obtenir una mescla cremosa d'un color grocpllid. Llavors hi afegirem els rovells i hohomogenetzaremb.
  5. A continuaci, sobre aquesta mescla hi abocarem la xocolata desfeta, l'ametlla mlta i l'extracte d'ametlla (mesclant b desprs d'afegir cada ingredient). Se'ns formar una massa fora densa, per aix, seguidament, hi haurem d'afegir una petita fracci de les clares muntades per tal d'alleugerir la massa.
  6. Desprs haurem d'addicionar la farina i la resta de clares fins que estiguin tots els ingredients ben incorporats.
  7. Finalment, posarem la massa en un motlle untat amb mantega i ho courem al forn durant uns 20-25 min. (Un cop estigui cuit, haurem de deixar-lo refredar durant un parell d'hores abans de posar-hi la cobertura al damunt).
Per la cobertura:
  1. Hem de desfer, al bany maria, la xocolata amb el caf. Quan estigui tot ben desfet i integrat, retirarem el cass del foc i hi afegirem la mantega. Quan obtinguem una mescla homognia podrem untar el pasts amb la xocolata i decorar-lo amb les ametlles filetejades.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
2.918 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salm natural a la taronja diu que: El provar ja es beu k est encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: