oli per fregir (jo he fet servir la meitat d'oli d'oliva i l'altra meitat de gira-sol)
sucre
Ingredients per a la crema
500 ml de llet
100 g de sucre
una beina de vainilla
40 g de maizena (farina de blat de moro)
4 ous
un pessic de sal
Recepta:
És millor començar preparant la crema pastissera, ja que l'haurem de deixar reposar una estona a la nevera. Per fer-la, hem de col·locar tots els ingredients en un casso i els batrem bé amb la batedora, així evitarem que se'ns formin grumolls.
Llavors ho portarem al foc i ho remourem constantment fins que espesseixi. Finalment, serà qüestió de reservar-ho a la nevera fins a l'hora de servir. (Per evitar que se'ns formi aquella crosta que es forma sovint, és molt útil cobrir tocant amb paper film la superfície de la crema).
Quan haguem acabat de fer la crema pastissera serà el moment de preparar els bunyols. Haurem de posar la mantega en un altre casso juntament amb l'aigua i el pessic de sal. Quan arrenqui el bull ho retirarem del foc i hi addicionarem tota la farina, de cop.
Amb una cullera de fusta ho remenarem tot fins obtenir una pasta uniforme que es desenganxa de les parets. (No triga gaire a obtenir-se aquesta massa, un parell de minutets si es remena enèrgicament).
Després hi haurem d'afegir, un a un, els ous fent-los integrar correctament. Ens quedarà una massa llisa més cremosa que l'anterior.
Llavors només haurem de preparar una olla amb un parell de dits d'oli per fregir els bunyols, o bé, també podem fregir-los amb l'ajut d'una fregidora. En el meu la olleta tenia un diàmetre relativament petit però era fonda, així no m'he esquitxat XD Quan l'oli estigui calent agafarem una petita fracció de la massa amb la punta d'una cullera sopera i amb l'ajuda d'una altra, tirarem amb compte la massa a l'olla. Les primeres vegades ens poden quedar els bunyols una mica lletjos o allargats, però la qüestió és practicar i fer-ho amb rapidesa, d'aquesta manera caurà la massa de cop (que no vol dir de forma violenta XD) en l'oli bullent i quedarà una forma arrodonida perfecta.
Primer es faran per un cantó i quan estiguin ben dauradets/torradets s'hauran de girar amb compte amb l'ajuda d'una escumadora fins que ambdós costats estiguin ben fregits. Els haurem de deixar reservar en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
Mentre encara estiguin calents s'han d'ensucrar generosament i llavors se'ls ha de fer un foradet i farcir-los amb la crema reservada.