pomes fuji (depenent de la mida del motllo n'utilitzarem 5, 6, 8...) margarina vegetal sucre morè sucre blanc avellana torrada picada, com un crocant una base de pasta brisa
Recepta:
Comencem amb les pomes. Les pelem i les tallem a quarts. Agafem un motllo, jo ho he fet amb un de silicona rodó, i l'untem amb margarina. Seguidament, posem sucre morè. No molta quantitat, eh? L'objectiu és caramelitzar les pomes amb l'escalfor del forn.
Ara és el moment de posar les pomes tallades. Jo he vist que si les
posava a quarts tenia la possibilitat que em quedessin crues, així que
les he tallat per la meitat, fent que quedessin a vuitens, i he emplenat
el motlle una cap per amunt, una cap per avall. I així fins que quedés
tot el motllo ple i ben atapeït. Al damunt hi he posat una mica de margarina repartida entre els
diferents trossets de poma i el crocant, tot ben repartit. Ho he fet a
ull, no he pesat res.
Finalment, posem la base. Sí, sí, la base, però en aquest cas hem
començat la casa per la teulada, i és que aquesta és la bona història
d'aquesta tarta. Un despiste va fer que una de les mestresses de l'Hotel
Tatin fes aquest tipus de pastís, i d'aquí en ve l'origen. Doncs això, estirem la pasta brisa per damunt, i endinsem les puntes
pels laterals. I punxem una miqueta aquesta base, per tal que en surti
el vapor que generen les pomes. Enformen a 175º al forn durant 40 minuts. Finalment, passats uns deu minuts després de treure-ho del forn, ho girem en una safata i ja ho tenim!