4 trossos de bacallà dessalat
4 grans d'all
oli d’oliva
3 culleradetes de pebre vermell
1 got de vi blanc
1 pot de mongetes seques
Recepta:
Fregiu els trossos de bacallà, enfarinats i espolsats de la farina que sobri.
Quan estiguin daurats, col·loqueu-los en una «llauna» (safata de llauna per posar al forn).
En el mateix oli que heu fregit el bacallà, fregiu ara els grans d'alls, pelats i tallats fins.
Quan comencin a prendre color, retireu la paella del foc i apartar 1/4 part de l'oli i en paella apart fregir les mongetes cuites. A la resta afegiu-hi el pebre vermell; removeu ràpidament. Aboqueu-hi el vas de vi blanc i torneu-ho altra vegada al foc perquè s'evapori
Posar les mongetes a la llauna junt amb el bacallà Abocar l'oli per sobre del bacallà i les mongetes. i poseu-ho una estona 10/15' al forn escalfat prèviament a 200º. Ensalgueu amb julivert picat. Serviu-lo en la mateixa llauna, calent.