800 grs. rap
200 grs. tomaquets madur
l branca julivert
250 grs. atmetlles torrades
3 grans d'all
1/4 l. fumet de peix
oli, sal i pebre.
Per fer el Fumet de Peix:
1/2 kg. cap de rap
3/4 l. aigua
1 ceba
l pastanaga
l branca d'api
l fulla de llorer, sal
P
Recepta:
Comencem fent el fumet. Posem tots els ingredients dins d'una olla amb l'aigua freda, deixem que cogui durant 25 minuts i en acabat colar-ho.
Escalfem oli en una paella i fregim els alls sencers. un cop rossos, afegim-hi el tomaguet sense llavors i fet a trossos, el julivert picat i les ametlles pelades. Passem-ho tot pel turmix fins obtenir una pasta fina i llavors aboquem-hi el fumet de peix.
Tallem el rap a rodanxes amples i col.loquem-lo n una cassola de terrissa.
Salpebrem, cobrim amb la salsa que tenim preparada i posem a coure'l al forn calent a 220ºC durant 15 minuts
Tallem les llesques de pa de motllo a triangles, pintem-les amb oli i posem-les a torrar al grill del forn.
Servim el rap amb la seva salsa i decorem el plat amb triangles de pa i el julivert trinxat per sobre.