S'inicia fent un sofregit a l'olla amb la ceba, el pebrot verd, el vermell i les pastanagues, tallat tot a a trossos grans i amb el foc ben viu. Es va remenant perquè no s'enganxi. Al cap d'una estona s'afegeix el tomàquet, ja ratllat.
Quan el tomàquet ja s'ha fet s'hi afegeix el peix pel brou que hem comprat. Si a més hi afegim un cap de rap quedarà encara més bo. Ho cobrim d'aigua i ho posem a foc ben viu, sense tapar l'olla, durant 30 minuts.
Després hi passem el mini-pimer per desfer el peix i deixar-hi més gustet. Poc a poc anem traspassant el brou a una altra olla mentre el colem per evitar les espines que sens dubte hi hauran quedat.
Un cop traspassat la meitat del brou a l'altra olla, hi afegim arròs i el lluç. En la primera olla hi tornem a afegir una mica d'aigua per tal que es continuï fent encara més brou per a després. Deixem bullir l'arròs durant 20minuts, i anem corregint de salt.
En acabat, aprofitem per colar tot el brou que hem estat fent apart. Si la sopa ha quedat molt espessa hi podem afegir aquest brou apartat.