(per a 12 vasets + 2 gots [ja no tenia més vasets, hahah])
4 iogurts de llimona
3 clares d'ou
500 ml de nata
5 c/s de sucre
5 fulles de gelatina neutra
pessic de sal
suc d'una llimona
Recepta:
Per començar hem de posar a hidratar les fulles de gelatina amb una mica d'aigua freda. Mentre esperem podem muntar les clares d'ou amb un pessic de sal fins tenir-les al punt de neu. Quan ho tinguem, afegirem un per un, els iogurts de llimona mesclant-ho tot amb moviments suaus d'abaix a dalt (s'ha de fer amb molta cura procurant no fer baixar la consistència, ja que les clares ens donaran la textura "airejada" pròpia del mousse).
A continuació, escorrerem els fulls de la gelatina i els posarem al microones en tandes de 10 segons, fins que aconseguim dissoldre-la per complet.
Llavors, muntarem la nata (ben freda) amb el sucre i quan tinguem la gelatina ben dissolta, la afegirem tot i ho muntarem tot.
Un cop tinguem tota la nata muntada, hi afegirem el suc de la llimona i la mescla de les clares i iogurts preparada anteriorment. Ho remourem de la mateixa forma d'abans, d'abaix a dalt i ja tindrem el mousse acabat.
Finalment, haurem de deixar refredar a la nevera, al voltant de 6h i ja es podrà degustar amb una cullereta i amb els ulls tancats. Com que el mousse de la foto és el meu berenar no l'he decorat; però pel dia de Nadal es pot presentar amb una rodanxeta de llimona. Ha d'estar ben fred per a que se'l pugui degustar amb tota la seva esplendor.