500 grs. de llenties pardines seques
2 cebes mitjanes
4 grans. d'all
50 grs. de morro porc cuit
50 grs. de orella porc cuita
1 peu de porc tallat en quarts
3 tomàquet madurs ratllats
pebre negra
1 culleradeta. de pebrot vermell
100 en 4 trossos de xoriço dolç
1 pastanaga no gaire gran
50 cc de vi blanc
Recepta:
Sofregir la ceba i les alls sense pelar, quant la ceba sigui rosa afegir el peu, l’orella i el morro, una mica de vi blanc i el tomàquet ratllat, els grans de pebre negre i la culleradeta de pebre vermell. Deixar fer xup-xup una estoneta. Afegir les llenties que hem posat en remull de 5 a 12 hores (depen de la mena), el xoriço i la pastanaga. Afegir aigua calenta un dit per damunt de les llenties, coure entre 25 i 30 minuts. Si fa falta mes aigua que sigui calenta, i finalment rectificar de sal.