Primer courem la pasta brisa a un motlle seguin les instruccions, quand sigui fres el treiem i el fiquem a una plata per servirlo, no es pot marejar massa despres de montat.Separem els quatre rovells de les clares.
Escorreguem les llimones i colem el suc.
Preparem a un platet la mantega.
Am una cassola fiquem 250 grs de sucr, 70 de maizena, els 250 d'aigua i la raspadura de llimona, remenem fis desfer-ho
i ho fiquem al foc sense parar de remenar amb unes varilles, fins que quand comença a bullir s'espesa de cop (bastant espes), es treu del foc i rapidament s'hi barrejen els quatre rovells, la mantega i el suc de les llimones (la quantitat de suc depend del gust de llimona que es vulgui tenir i de la qualitat de les llimones).
Ja tenim la crema de llimona que escamparem per demunt de la pasta brisa, despres ho fiquem a la nevera dues horetes.
Pasades les dues horetes es te que fer la merenga, per aixo necesitem una maquina de barilles, fiquem al foc un casó amb 250 grs de sucre i tot just cobert d'aigua, poqueta
aigua, quand porti uns 5 minuts al foc començem a batre les clares a punt de neu, sense parar mai, l'almibar que tenim al foc es va espesin i comença a canviar de color, llavors el tirem a sobr de la merenga muntada sense para de remenar amb les barilles fins que s'arrefredi bastant.
Despres emb una cullera s'escampa o se li fan formes i si es vol es crema una miqueta amb un bufador.
També et poden interessar...