faves 1 kilo (pelades)
botifarra per faves 200 grs.
cansalada greix 300 grs.
cansalada viada 250 grs.
carn del coll (porc) 150 grs.
alls tendres un manat
ceba tendre un manat
menta fresca un manat
vi ranci 1 got
co
Recepta:
Tallar per sofregir 1 o 2 cebes i 2 o 3 alls, posar a la cassola amb oli i sofregir poc a poc, mentre es va sofregint, passar els talls de cansalada i una mica la botifarra, al final afegir una mica de cansalada grassa tallada a daus i la carn del coll també a daus i deixar acabar de fer.
Afegir les faves, els alls tendres sencers o partits per la meitat i les cebes tendres partides en dos o quatre, remenar i afegir el vi el cognac, la menta i deixar coure tapat a foc baix 1/2 hora o fins que les faves siguin cuites. Si poden posar tres o quatre faves a troços sense pelar per donar un toc aspre