Escudella i carn d'olla amb sopa de galets
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
12.592 visualitzacions
Categoria: Sopes
Permalink:
 
Ingredients:
  • 250 cigrons remullats
  • 3 Porros
  • 1 col
  • api
  • pastanaga
  • 1 os de pernil
  • 1 morro de porc
  • 1 tall de cansalada viada
  • 1 peu de porc
  • 1 os de tocino per fer caldo blanc
  • 1 os de genoll de vedella
  • 1 tros de costella de vedella
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra crua
  • 2 cuixes de pollastre
  • 1/4 de gallina
  • Galets de Nadal

Per fer la pilota

  • 1/2 kg carn picada de tocino i vedella (meitat i meitat)
  • 1 botifarra crua
  • 2 ous
  • farina


Recepta:
Per fer l'escudella i carn d'olla s'ha de posar primer l'olla plena d'aigua a bullir. Quan bulli, s'hi tiren les herbes (la col s interessant posar-la en una xarxa, ja que sin se us desfer), els cigrons (si els podeu posar en una reixa millor, perqu sin els perdreu), els ossos, la gallina... en definitiva, tot menys les botifarres. Penseu que s un plat que cal que estigui bullint moltes hores, o sigui que millor us lleveu ben d'hora, ben d'hora.

Quan ja porti un parell o tres d'hores bullint hi posem les botifarres i la pilota. I ho deixem que es vagi fent un parell d'hores ms.

Per fer la pilota cal barrejar la carn picada amb la botifarra i fer-ne una massa compacte. Aix ho rebossem amb ou i farina i li donem forma.


Un cop l'escudella est feta podem preparar la sopa de galets. Per una banda separem tota la carn i la posem en una plata, que anir a taula. Per l'altra, colem el brou que ens ha sortit i en una altra olla posar-ho conjuntament amb els galets. Ho deixem bullir el temps que marqui la bossa de galets i llestos!

Galets farcits
Si volem fer els galets farcits, aprofitarem la carn que usarem desprs per la pilota. Tan sols cal, amb pacincia, anar posant una mica de carn picada dins dels galets per tal que aix, quan els posem a la sopa quedin amb la carn feta.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




63 receptes
4.024 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salm natural a la taronja diu que: El provar ja es beu k est encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: