2 cullerades soperes de cafè o rom (jo he posat 4 culleradetes de postre de cafè)
115 g de mantega
115 g de sucre glass (+ 1 cullerada sucre blanc)
3 ous
1/2 culleradeta de cafè d'extracte d'ametlla
60 g d'ametlla mòlta
60 g de farina
mitja culleradeta de llevat
pessic de sal
Cobertura:
50 g de xocolata negra 70% cacau
1 culleradeta de cafè o rom
50 g de mantega
Recepta:
Per al pa de pessic:
Per començar hem de preescalfar el forn a 180 ºC.
En un cassó, desfarem la xocolata juntament amb el cafè. Mentre es desfà podem mesurar la resta d'ingredients i separar les clares dels rovells.
En un bol, muntarem les clares al punt de neu amb un pessic de sal fins que les clares estiguin gairebé muntades. Llavors, hi afegirem una cullerada de sucre blanc i batrem fins que ens apareguin pics. (Ho reservarem a la nevera si a la cuina hi fa calor).
En un altre recipient, haurem de batre, durant un parell de minuts, la mantega pomada amb el sucre glass fins obtenir una mescla cremosa d'un color groc pàl·lid. Llavors hi afegirem els rovells i ho homogeneïtzarem bé.
A continuació, sobre aquesta mescla hi abocarem la xocolata desfeta, l'ametlla mòlta i l'extracte d'ametlla (mesclant bé després d'afegir cada ingredient). Se'ns formarà una massa força densa, per això, seguidament, hi haurem d'afegir una petita fracció de les clares muntades per tal d'alleugerir la massa.
Després haurem d'addicionar la farina i la resta de clares fins que estiguin tots els ingredients ben incorporats.
Finalment, posarem la massa en un motlle untat amb mantega i ho courem al forn durant uns 20-25 min. (Un cop estigui cuit, haurem de deixar-lo refredar durant un parell d'hores abans de posar-hi la cobertura al damunt).
Per la cobertura:
Hem de desfer, al bany maria, la xocolata amb el cafè. Quan estigui tot ben desfet i integrat, retirarem el cassó del foc i hi afegirem la mantega. Quan obtinguem una mescla homogènia podrem untar el pastís amb la xocolata i decorar-lo amb les ametlles filetejades.