3 pomes (una ha d'estar triturada, l'altra tallada a trossos petits de forma irregular i l'última en làmines, per decorar)
Recepta:
Per començar hem de preescalfar el forn a 200 ºC amb calor a dalt i abaix. Llavors hem de batre els ous amb el sucre, fins que veiem que es dobla el seu volum. A continuació, hi afegirem l'oli i ho homogeneïtzarem. Llavors li aboquem la llet amb la ratlladura de llimona i ho tornem a mesclar. Finalment, li afegim el sobre de llevat i la farina, prèviament tamisats. Ho hem de batre tot fins que tinguem tots els ingredients integrats i una massa homogènia. (La massa d'unes bones magdalenes ha de contenir molt aire pel que és molt convenient batre durant molta estona. Fins i tot després d'afegir-hi la farina, es pot donar un batut d'un parell de minuts a tota velocitat per tal que la mescla final contingui més aire i així les magdalenes pugin més i siguin més esponjoses).
Després haurem de pelar les tres pomes. Una poma la triturarem amb la batedora i la segona la tallarem a trossets ben petits. Llavors les afegirem amb una espàtula de goma a la massa anterior i la mesclarem bé. La tercera poma restant l'haurem de tallar en fines làmines; ens servirà per decorar.
El truc per a que pugin les magdalenes és posar els papers de paper dins de motlles de flamera metàl·lics (o bé aquells recipients metàl·lics específics per a fer magdalenes); així es conserva i s'aprofita millor l'escalfor del forn. Llavors haurem de posar la massa en cadascun dels motlles (mai s'ha d'omplir més de 3/4) i els coronarem amb unes quantes làmines de poma i una bona cullerada de sucre.
Finalment ho haurem de coure tot al forn durant 35-40 min (ara a 180 ºC; jo les he tingut gairebé una hora). Per saber si les magdalenes estan cuites les haurem de punxar amb un escuradents (però mai abans d'haver-nos esperat el temps de cocció, ja que sinó perdrem l'escalfor i les magdalenes no pujaran). Si no sortís net, hauríem de deixar-les uns minuts més.