Escalfem el forn a 100°C opció ventilador i prepareu la safata de forn més gran que tingueu amb paper sulfurat. És important poder coure totes les escumes de cop ja que si heu d'esperar per fer-ne una segona tongada, la merenga perd consistència.
En un bol batem les clares d'ou a punt de neu PERÒ un punt de neu molt ferm ja que d'això dependrà en gran part l'èxit de les escumes.
Hi afegim els 50 g de sucre a poc a poc sense parar de batre.
Barregem els 50 g de sucre restants amb la ratlladura de llimona i els afegim a la merenga així que veiem que la barreja clara d'ou - sucre ja brilla.
Posem la massa dins una mànega pastissera i fem petits pilons sobre el paper a la safata de forn.
Ara enfornarem però es tracta més de deixar-les assecar que no de coure-les. Per això baixarem el forn a 80°C i amb l'opció ventilador (si no teniu aquesta opció hauríeu de deixar el forn una miqueta obert per tal de facilitar la sortida del vapor) i deixarem les escumes uns 75 minuts dins el forn. Passat aquest temps pugem el forn altra vegada a 100°C i canviant a l'opció de calor només per sota, els deixem uns 5 minuts més dins. D'aquesta manera la base també quedarà seca i no es trencarà al desenganxar-los del paper.
Finalment apagueu el forn, obriu la porta i els deixeu refredar uns minuts dins al forn abans de treure'ls i col·locar-los sobre una reixeta perquè quedin freds del tot i a punt per menjar!!