En un bol gros hi posarem la farina, la sal, el bicarbonat i la mantega en l'ordre indicat, excepte l'aigua. Els mesclarem amb els dits fins que la farina s'hagi impregnat del greix de la mantega.
Llavors hi afegirem l'aigua a poc a poc, integrant-la. Si cal se'n pot afegir una mica més, depèn del tipus de farina que utilitzem.
Amassarem dins del bol fins que sigui possible formar una bola. Passarem la massa a una superfície neta i seguirem amassant fins obtenir una massa homogènia i mal·leable L'embolicarem amb un drap i la deixarem reposar durant 30 min.
Seria bo començar a tallar les verdures ben primes, amb l'ajuda d'una mandolina si cal, i coure-les (a la planxa en el meu cas) amb una mica d'oli d'oliva i sal. Cal pensar que l'albergínia triga molt a coure's i si ens ho volem menjar tot calent, hem de fer més d'una cosa a la vegada. Després anirien els xampinyons i la ceba i per últim el carbassó. Aquí és on m'ha ajudat el meu "pinche" més obedient de tots: na Júlia, la meva germana petita.
Passat els 30 min de repòs, dividirem la massa en 8 porcions d'igual mida, formarem boles amb cada una d'elles. Enfarinarem la superfície que farem servir i el corró, estirarem cada bola fins obtenir una làmina fina, intentant que ens quedi una forma el més circular possible. Per a que ens quedi perfecte, podem posar-hi un plat a sobre i retallar el que sobri amb un ganivet.
Ho repetirem fins acabar amb totes les boles de massa (amb els retalls de massa m'han sortit dues piadines més, així que en total me n'han sortit deu). Segons les anem fent les podem col·locar una sobre l'altra, però sempre que estiguin ben enfarinades, sinó se'ns enganxaran.
Llavors haurem de coure les piadines en una paella antiadherent (sense oli ni res) a foc mitjà durant un parell de minuts per a cada costat. Si no tenim el farcit preparat, es poden conservar bé les que ja estan fetes sota un drap, així aconseguirem que es mantinguin flexibles i calentes.
Quan tinguem les piadines preparades, les farcirem posant una mica de mozzarella per tota la superfície de la piadina i just a sobre unes rodanxes d'albergínia, de xampinyons, de carbassó i de ceba. Per acabar, les posarem un minut al microones per aconseguir que la mozzarella es desfaci i tenir el dinar ben calentó.