El que farem primer de tot és bullir les dues taronges durant una hora o
una hora i mitja, depenent de la mida, senceres i amb pell fins que
estiguin toves. Jo aquest pas acostumo a fer-lo el dia abans i deixo que
les taronges es refredin.
L'endemà, tallo la taronja sense treure la pell i la passo per la
batedora. Quedarà una pasta que reservarem per al final de la preparació
del pastís.
Després, en un bol, posem els ous, el sucre i el llevat químic i ho
batem bé fins que s'esblanqueeixi, amb la finalitat que agafi aire. Això
farà que el pastís quedi més flonjo.
Seguidament hi afegim la farina d'ametlla i, amb molta cura, remenem bé.
Jo ho he fet amb una forquilla, a poc a poc i que els ingredients
s'anessin unint.
Finalment, afegim la taronja. I fem el mateix procediment anterior, remenar lentament fins a unir tots els ingredients.
Posarem la barreja en un motlle i enformarem durant una hora a 190ºC.