Per al pa de pessic genovès (jo vaig fer-lo en un motlle més petit que el del muntatge, per a que així la crema tapés el pa de pessic):
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina de rebosteria
40 g mantega (+ extra per untar el motlle)
1 sobre de llevat
ratlladura d'una llimona
Per a la crema de taronja
taronges en almívar
100 g de sucre
3 ous
300 ml de llet
30 g de maizena
Per al muntatge final
500 g de nata muntada
30-50 ml de licor de taronja (és opcional, jo ho vaig ometre)
Recepta:
Per fer la taronja en almívar hem de rentar molt bé les taronges i tallar-les a rodanxes fines. Llavors les hem d'introduir en un casso amb l'aigua i el sucre i ho confitarem a foc lent durant 1 hora. És important que el casso sigui prou gran per a que les rodanxes estiguin prou espaiades i així, quan remoguem de tant en tant, no les trenquem. Passat aquest temps, les reservarem en un bol i les deixarem refredar. Un cop estiguin fredes, separarem al voltant de 12 rodanxes, les més maques, i també 100 ml d'almívar per al muntatge del pastís. Les rodanxes i l'almívar restants els guardarem per fer la crema de taronja.
Per al pa de pessic genovès, començarem desfent la mantega i la reservarem. Preescalfarem el forn a 180ºC i untarem el motlle que usarem posteriorment amb una mica de mantega. Seguidament bullirem aigua en una cassola, la retirarem del foc i a dins de la cassola i ho posarem un bol (en resum, prepararem un bany maria). Hi afegirem els ous i el sucre i ho mesclarem amb una batedora elèctrica, fins que, la mescla augmenti més del doble la seva mida. Llavors retirarem el bol de la cassola i ho batrem 1 minut més per refredar-ho. A continuació, tamisarem i incorporarem la farina i el llevat en la mescla. També hi afegirem la ratlladura de la llimona i la mantega desfeta. Després passarem la mescla en el motlle i ho courem de 25 a 30 min. Ja per acabar, deixarem refredar el pa de pessic uns minuts dins del motlle i després sobre una reixeta. Un cop fred, farem servir un ganivet de serra per tallar-lo horitzontalment en dues parts.
Per fer la crema de taronja, primer de tot hem de passar la fruita confitada per un passapuré. Un cop estigui fet, l'addicionarem amb la resta d'ingredients en una cassola i la posarem al foc sense parar de remenar fins que entre en ebullició, veurem que comença a espessir. Llavors ho enretirarem i ho deixarem refredar. Per fer-ho amb antelació, simplement haurem de conservar la crema en la nevera tapada amb un film transparent.
Per muntar el pastís haurem d'agafar el motlle del pastís i l'haurem de cobrir amb paper film transparent. En el fons del motlle hi col·locarem les 12 rodanxes que havíem separat. Llavors barrejarem la crema de taronja amb la nata muntada i d'aquesta massa resultant n'agafarem la meitat i l'estendrem sobre les rodanxes de taronja. A continuació cobrirem la crema amb una meitat del pa de pessic genovès. El regarem amb la meitat de l'almívar reservat i abocarem la resta de crema sobre el pa de pessic i la repartirem uniformement. Ho cobrirem amb l'altre tros de pa de pessic, pressionant una mica, i ho mullarem amb la resta de l'almívar. Per acabar, ho taparem amb el film transparent i ho deixarem reposar un mínim de 4 hores, millor tota la nit. Ho desemmotllarem i ho servirem ben fred.