Hem de començar preparant la salsa de tomàquet ja que l'haurem de posar de base a la safata que anirà al forn. Així doncs, en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva hi hem d'afegir la ceba picada i l'all.
Quan la ceba estigui cuita (però no torrada) hi hem d'afegir el tomàquet triturat i el deixarem coure a foc mig, remenant-ho de tant en tant, fins que espesseixi i redueixi. Passat els aprox 30 min que això pot durar, hi hem d'afegir la sal, el pebre, el sucre i l'orenga. Ho deixarem al foc un parell de minuts més i ho retirarem.
Mentre s'està coent la salsa de tomàquet podem preparar el farcit de la pasta. Hem d'unir tots els ingredients fins formar una pasta (ho vaig fer amb les mans).
Seguidament hem bullir la pasta en abundant aigua amb sal i una fulla de llorer durant el temps recomanat pel fabricant.
Un cop la pasta estigui tèbia/freda, per no cremar-nos XD, haurem d'omplir-la amb el farcit de formatges. Després, haurem de col·locar-la a sobre d'una safata on prèviament hi havíem posat la salsa de tomàquet.
Per acabar, ho haurem d'introduir al forn, preescalfat a 180 ºC, uns 15 min. Passat aquest temps, ho servirem calent.