12 figues seques (jo les vaig tenir un dia en remull)
2 pebrots
2 cebes grans
2 grans d'all
2 branquetes de julivert
1 got de vi blanc sec
1 got de vi ranci
1 got d'aigua calenta
oli d'oliva
sal i pebre
Recepta:
Per començar hem de rossejar el conill, salpebrat, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. La meva és de ferro colat.
Quan estigui daurat per tot arreu, hem de treure'l de foc i, seguidament, courem les cebes, els pebrots, els alls (tots aquests ingredients picats ben petitets), el julivert i una mica de sal; per tal de fer un sofregit.
En el moment que el pebrot i la ceba estiguin gairebé cuits, hi afegirem el conill i el vi blanc, el vi ranci i l'aigua calenta. Taparem la cassola i ho deixarem coure a foc lent fins que faci xup-xup i el conill estigui ben tendre.
Cinc minuts abans de parar el foc, hi incorporarem les figues tallades per la meitat.