1/2 tassa = 100 g de sucre (+ extra per empolvorar els motlles)
2 ous (separant clares i rovells)
3/4 tassa = 175 ml de sèrum de llet (175 ml de llet + 1 cullerada sopera de suc de llimona + mesclar-ho tot + repòs durant 10 min)
ratlladura d'una llimona i mitja
2 cullerades soperes i mitja de suc de llimona
3 cullerades soperes i mitja de farina
pessic de sal
Recepta:
Per començar hem de preescalfar el forn a 150 ºC, untar els motllos (he fet servir uns motlles de silicona per fer flams) amb una mica de mantega i empolvar-los amb una mica de sucre. Seguidament, tamisarem la farina, el sucre i el pessic de sal i ho reservarem en un bol.
A continuació, en un altre bol, mesclarem els rovells, el suc de llimona, la ratlladura de llimona i el sèrum de llet.
En un tercer recipient batrem les clares al punt de neu. Quan tinguem la textura desitjada de les clares, hi addicionarem, mesclant amb cura, la mescla de rovells i llet fins obtenir una massa homogènia. Després hi afegirem els ingredients secs; ho agregarem a poc a poc per no perdre l'esponjositat.
Per acabar, omplirem els motlles (3/4 de la seva capacitat) i els fornejarem dins d'un recipient amb aigua (fent el bany maria). Ho cobrirem tot amb paper d'alumini i ho enfornarem durant 25 min. Passat aquest temps, retirarem el paper d'alumini i ho deixarem uns 15 o 20 min. [nota: Jo els he cogut durant 30 min tapats i 30 més després ja que no se m'acabaven de coure]
Finalment, ho deixarem refredar i ho desemmotllarem amb molta cura. Es pot decorar amb una mica de sucre glass, amb fruits vermells, amb nata...