Aquest arròs l'hem fet amb el que teniem a la nevera... d'aquí el nom :)
Primer cal posar el pollastre a sofregir, amb el foc viu. Mentrestant anem tallant primer la mongeta tendra (que posarem partida en dos per la meitat) i els xampinyons, que els farem a trossos grans.
Mentre tot es va fent agafem les escarxofes i hi posem el una escarfoxa i hi afegim els cors, tallats a bocins, i la ceba tendra nejejada, tallada igual. Ho tapem tot i ho deixem coure una estona, remenant de tant en tant.
Al cap d'uns minuts hi posem un pot de tomàquet triturat i una cullerada de sucre. Ho salpebrem, hi posem els alls tallats i ho deixem 5 minuts. Després hi afegim aigua (o brou, encara quedarà més bo) fins cobrir-ho tot. Ho deixem coure tot junt durant una bona estona (10-15 minuts), amb el foc encara ben viu.
Hi afegim l'arròs (bomba, preferentment) i ho deixem fer, remenenant de tant en tant.