750gr de sepions, 400gr arròs, fumet de peix (quan més variat i de roca millor), 3 o 4 tintes dels propis sepions, 1 all tallat finet, julivert, oli, 1 tomàquet madur ratllat, julivert, 3 cullerades d'oli, 1 ceba mitjana.
Recepta:
Un cop ben nets els sepions (dels quals en reservarem alguna de les tintes) els sofregim a la paellera i els reservem.
A continuació sofregirem la ceba, tan a poc a poc com puguem per tal que quedi fosqueta però no cremada, desprès hi afegirem el tomàquet (no massa) i també el courem ben lentament.
Quan estigui el sofregit fet hi posarem l'arròs i li donarem unes voltes, hi incorporarem els sepions, i quan estigui tot ben barrejat el fumet de peix junt amb un parell o tres de tintes i ho deixarem coure fins que estigui al punt.
Uns moments abans de servir-ho podem tirar-hi julivert ben picadadet per donar-hiu aroma i color.