500gr de tripa de bacallà, 500gr de carxofes, una ceba, un tomaquet.
Per amanir: oli d'oliva, 4 ametlles, julivert, 2 alls, un pessic de safrà.
Recepta:
Es posa en remull la tripa neta, unes 12 hores d'anticipació.
Es netejen la meitat de les carxofes, es tallen en quarts i s'escalden amb aigua bullent amb unes gotes de suc de llimona i sal. Han de quedar escaldades més que bullides.
Amb la ceba ben fina i el tomaquet ratllat, feu un sofregit. Poca quantitat.
La resta de carxofes es netejen i es tallen molt fines i es fregeixen fins que quedin daurades, en oli ben calent. Hem d'aconseguir uns xips de carxofa cruixent.
Per l'oli d'amanir es passen els components per una batadora fins que quedi fi.
Talleu la tripa de bacallà a daus petits i es posa a coure amb una mica d'aigua. Ha de bullir uns 20 minuts. Al final s'hi tiren les carxofes escaldades i es deixa coure tot uns 10 minuts més i amb el sofregit.
Per servir, es posen les carxofes cuites amb la tripa, al fons del plat. Les carxofes xip per sobre o al voltant i amanir amb la salsa.