Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Timbal de bròquil amb verat i salsa d'anxova amb espàrrecs a la taronja (homenatge a santi santamaria)

Timbal de bròquil amb verat i salsa d'anxova amb espàrrecs a la taronja (homenatge a santi santamaria)
 
  • Actualment té 0; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 0,0/5 (1 vots)
  
 
Ingredients:
1 kg de bròquil
600g de verats macerats
2 anxoves
8 c/s de sal grossa
300 gr de nata líquida reduïda a 2/3
100 gr de nata líquida per la salsa
1 c/s de pebres
50 gr de mantega
2 c/s d'oli d'oliva
1/2 kg d'espàrrecs verds
1 c/s de vinagre de xerès
1/2 c/s de pell de taronja ratllada
pebre negre recent molt
sal fina al gust
4c/s d'oli d'oliva verge
el suc d'una taronja


Recepta:
Netegem, desespinem i filetegem els verats. Els deixem macerar tota la nit amb sal i pebre.
Rentem el bròquil, el bullim i, un cop cuit l'escorrem bé.
Escalfem la nata reduïda amb la mantega, i la barregem amb la batedora amb el bròquil a la mateixa temperatura que la nata. Ho barregem bé, a poder ser amb la thermomix, i ho deixem refredar a la nevera.
Fem una vinagreta reduint el suc de la taronja i el vinagre, i emulsionant-lo amb l'oli d'oliva verge, la sal i el pebre.
Pelem els espàrrecs amb un pelador. Els bullim en aigua salada durant 5 minuts. el temps de cocció pot variar segons el gruix dels espàrrecs. Han de quedar al dente.
Un cop cuits al seu punt, els refredem en aigua i gel per aturar la cocció.
Treiem els verats de la maceració, els passem per aigua per eliminar la sal, i els eixuguem amb un drapet net. Els amanim amb oli d'oliva i els tallem a trossos.
Preparem una salsa emulsionant les anxoves amb 100 gr de nata líquida.

Muntatge del plat

Amb l'ajuda d'un aro fem un timbal, amb el cremós de bròquil al fons, els verats damunt fent una "barana" i els espàrrecs drets al mig. Amanim amb la salsa d'anxova i la vinagreta de taronja.
Com a guarnició us proposem raïm negre.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




7 receptes
4.520 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: