Timbal de br˛quil amb verat i salsa d'anxova amb espÓrrecs a la taronja (homenatge a santi santamaria)
 
  • Actualment t├â┬â├é┬ę 0; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 0,0/5 (1 vots)
  
 
Ingredients:
1 kg de br˛quil
600g de verats macerats
2 anxoves
8 c/s de sal grossa
300 gr de nata lÝquida redu´da a 2/3
100 gr de nata lÝquida per la salsa
1 c/s de pebres
50 gr de mantega
2 c/s d'oli d'oliva
1/2 kg d'espÓrrecs verds
1 c/s de vinagre de xerŔs
1/2 c/s de pell de taronja ratllada
pebre negre recent molt
sal fina al gust
4c/s d'oli d'oliva verge
el suc d'una taronja


Recepta:
Netegem, desespinem i filetegem els verats. Els deixem macerar tota la nit amb sal i pebre.
Rentem el br˛quil, el bullim i, un cop cuit l'escorrem bÚ.
Escalfem la nata redu´da amb la mantega, i la barregem amb la batedora amb el br˛quil a la mateixa temperatura que la nata. Ho barregem bÚ, a poder ser amb la thermomix, i ho deixem refredar a la nevera.
Fem una vinagreta reduint el suc de la taronja i el vinagre, i emulsionant-lo amb l'oli d'oliva verge, la sal i el pebre.
Pelem els espÓrrecs amb un pelador. Els bullim en aigua salada durant 5 minuts. el temps de cocciˇ pot variar segons el gruix dels espÓrrecs. Han de quedar al dente.
Un cop cuits al seu punt, els refredem en aigua i gel per aturar la cocciˇ.
Treiem els verats de la maceraciˇ, els passem per aigua per eliminar la sal, i els eixuguem amb un drapet net. Els amanim amb oli d'oliva i els tallem a trossos.
Preparem una salsa emulsionant les anxoves amb 100 gr de nata lÝquida.

Muntatge del plat

Amb l'ajuda d'un aro fem un timbal, amb el cremˇs de br˛quil al fons, els verats damunt fent una "barana" i els espÓrrecs drets al mig. Amanim amb la salsa d'anxova i la vinagreta de taronja.
Com a guarniciˇ us proposem ra´m negre.
 
 
 
 
 
 

Tamb├â┬ę et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




7 receptes
3.658 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat ├ęs una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    S├│c estudiant de Qu├şmica i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Diet├Ętica, que aprenem els rudiments de les t├Ęcniques culin├áries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res íí (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grÓcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmˇ natural a la taronja diu que: El provarÚ ja es beu k estÓ encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un acc├â┬ęs r├â┬ápid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butllet├â┬ş de Cuinetes.cat


Xarxes socials Tamb├â┬ę pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials seg├â┬╝ents: