1 kg de bròquil
600g de verats macerats
2 anxoves
8 c/s de sal grossa
300 gr de nata líquida reduïda a 2/3
100 gr de nata líquida per la salsa
1 c/s de pebres
50 gr de mantega
2 c/s d'oli d'oliva
1/2 kg d'espàrrecs verds
1 c/s de vinagre de xerès
1/2 c/s de pell de taronja ratllada
pebre negre recent molt
sal fina al gust
4c/s d'oli d'oliva verge
el suc d'una taronja
Recepta:
Netegem, desespinem i filetegem els verats. Els deixem macerar tota la nit amb sal i pebre.
Rentem el bròquil, el bullim i, un cop cuit l'escorrem bé.
Escalfem la nata reduïda amb la mantega, i la barregem amb la batedora amb el bròquil a la mateixa temperatura que la nata. Ho barregem bé, a poder ser amb la thermomix, i ho deixem refredar a la nevera.
Fem una vinagreta reduint el suc de la taronja i el vinagre, i emulsionant-lo amb l'oli d'oliva verge, la sal i el pebre.
Pelem els espàrrecs amb un pelador. Els bullim en aigua salada durant 5 minuts. el temps de cocció pot variar segons el gruix dels espàrrecs. Han de quedar al dente.
Un cop cuits al seu punt, els refredem en aigua i gel per aturar la cocció.
Treiem els verats de la maceració, els passem per aigua per eliminar la sal, i els eixuguem amb un drapet net. Els amanim amb oli d'oliva i els tallem a trossos.
Preparem una salsa emulsionant les anxoves amb 100 gr de nata líquida.
Muntatge del plat
Amb l'ajuda d'un aro fem un timbal, amb el cremós de bròquil al fons, els verats damunt fent una "barana" i els espàrrecs drets al mig. Amanim amb la salsa d'anxova i la vinagreta de taronja.
Com a guarnició us proposem raïm negre.