8 ous 300gr mantega 200gr sucre 300gr xocolata tipus Nestlé Postres 160gr farina 2 cullerades de postre de llevadura Royal Un raig de conyac Mermelada de gerds Maduixes INGREDIENTS Cobertura:
300 gr. xocolata tipus Nestlé Postres 100 gr. aigua 100 gr. mantega
Recepta:
Separar les clares dels rovells.
Muntar les clares a punt de neu i reservar-les (amb thermomix 4 min vel.3 i 1/2)
Trossejar i desfer la xocolata i la mantega conjuntament (amb thermomix 50º 2 minuts vel.3 )
Després d'això, quan la xocolata estigui desfeta; posar-hi els rovells i el sucre, seguir remenant i incorporar també la farina, el llevat i finalment un raig de conyac.
Mentrestant s'integren i es barregen aquests ingredients,(vel.3) podem untar el motlle amb mantega i engegar el forn perquè es vagi escalfant a 200º. (en el cas que tinguem thermomix, sinó només podrem remenar, jeje)
Un cop barrejat, ajuntar-ho amb les clares a punt de neu que hem fet abans tot fent moviments lents i envolvents.
Abocar la mescla resultant sobre el motlle.
Posar al forn a 200º uns 30 min i ja tindrem la base del pastís llesta!
El següent pas és partir el pastís en dos o tres pisos segons volguem, untar els diferents pisos del pa de pessic amb una mica de suc de fruites (jo ho he fet amb suc de préssec) per tal que quedin una mica humits.
Escampar la melmelada de gerds entremig dels pisos i tornar a muntar el pastís.
Cobertura:
Escalfar i desfer la xocolata amb l'aigua en un cassó o a la Thermomix (2 minuts, 50º i vel.3)
Afegir la mantega i programar de nou 2 minuts més, mateixa temperatura i mateixa velocitat.
Abocar la cobertura a sobre del pastís, deixar refredar si el deler ens ho permet i decorar! En el meu cas hi vaig posar maduixes amb nata ja que m'agraden molt barrejades amb xocolata....I a gaudir-ne!!!!