Llevat sòlid (jo el vaig comprar al forn)
Cebes
Xampinyons
Farina
Formatge mozzarela
Olives negres d'Aragó
Tomàquet fregit
Sal i pebre
Orenga
Recepta:
Abans que res comencem fent la base. En un bol deixem una mica més d'un quart de litre d'aigua ben calenta i posem un tros de llevadura, ben gran. El deixem resposar mitja horeta per tal que es vagi desfent i barrejant. Passada aquesta estona, en un bol hi posem un quart de quilo de farina i hi anem abocant poc a poc l'aigua, deixant que es barregi bé. I comencem a amassar. Per treballar-ho millor ho podem treure del bol i posar-ho al marbre de la cuina (que estigui ben net!) on amb una mica de farina ho podrem amassar ben amassat. No tingueu pressa en enllestir, cal deixar-ho ben fet!
Un cop tinguem la massa feta la deixem reposar una horeta per tal que creixi una mica.
Amb la massa ja feta només ens queda el farciment. En una paella hi posem els xampinyons tallats (no massa fins) i els deixem sofregir a foc molt lent amb una mica de ceba tallada a la juliana. Ho salpebrem i hi afegim herbes per tal que ens dóni encara una mica més de gust.
Estenem la massa amb un "rodillo" de cuina intentant que ens quedi ben prima. Com més prima estigui, més bona resultarà! Ja amb la massa estesa, hi posem una mica de tomàquet fregit, ho salpebrem lleugeramenti hi afegim una mica de formatge. (Podeu afegir-hi una mica de subre per evitar l'ardor d'estómac) Després hi escampem els xampinyons que hem fregit abans, el pernil dolç tallat a trossos petits, l'orenga i olives negres d'aragó. Ho recobrim amb més formatge i ja ho tenim a punt per posar al forn.
Només cal tenir-la al forn entre 10-15 minuts si la massa ha quedat ben fina. Això si, el forn ha d'estar ben calent i a temperatura alta.
Doncs això, ahir per culpa teva vaig tornar a fer pizza. He corregit un xic la mesura d'aigu de la recepta i he afegit les fotos de la pizza d'ahir. A disfrutar!!
Alba Parrilla(Dilluns 31 de Gener de 2011 a les 22:59)
El llevat sòlid es diu "llevat de París". Ah! I al supermercat també en venen de fresc.
joan (Dijous 20 de Gener de 2011 a les 13:19)
Doncs això, ahir per culpa teva vaig tornar a fer pizza. He corregit un xic la mesura d'aigu de la recepta i he afegit les fotos de la pizza d'ahir. A disfrutar!!