Tres peres conference madures, però no massa
100g de sucre
50g de llet
50g d'oli
un ou sencer i una clara
100g de farina
Mig sobret de llevat en pols
un rovell d'ou
75g de sucre
75g de mantega en pomada.
Recepta:
Posem el forn a escalfar a 200º.
Tallem les peres a làmines i les reservem.
Preparem un motlle greixant-lo amb oli i farina.
Barregem el sucre amb l'ou sencer i la clara fins que quedi una miqueta escumosa la mescla, hi afegim sense deixar de batre l'oli i la llet i després la farina amb el llevat. Ho batem una estoneta fins que quedi una barreja ben cremosa.
Ho aboquem al motlle i hi col·loquem les llenques de poma de manera que cobreixin tota la superfície i quedin ben posades.
Barregem la mantega ,els 75g de sucre i l'altre rovell d'ou fins que quedi una crema que "untarem" amb cura per damunt les peres.
Ho enfornarem uns 30 minuts, fins que vegeu que té un bonic color daurat.
Podem canviar la fruita per poma o làmines de codony tallades ben primes.