- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de sal
- 100 ml d'oli
- 100 ml d'aigua calenta
Recepta:
Per fer aquesta pasta només cal barrejar la farina, la sal, l'oli i l'aigua calenta, en aquest ordre, dins d'un tupper o similar que pugem tancar amb una tapa.
Pareu atenció a que el tupper estigui ben tancat, o poseu les mans de tal manera que la tapa no es pugui obrir, encara que sigui una mica, perquè tendeix a voler-se escapar i pringar tot el que tingui a la vora ;-)
Un cop estiguem segurs que res s'escaparà, la sacsejarem amb força de forma horitzontal, un mínim de 5 cops, i després farem el mateix verticalment. Mai estarà de més repetir l'operació algunes vegades.
La pasta s'haurà lligat prou bé i podrem acabar de treballar-la amb el corró o el que puguem.
Podeu provar de posar-hi més farina si us cal omplir un motlle més gros, però penseu en augmentar també l'oli i l'aigua proporcionalment, si no la pasta quedarà massa seca i no la podreu treballar bé. El mateix si us agrada donar més gust a la pasta, posant-t'hi més oli, penseu en augmentar també la farina o us quedarà una pasta massa líquida.
També podeu provar de canviar una mica les proporcions oli/aigua, sobretot si utilitzeu un oli d'oliva de gust pronunciat.