Negeteu les carxofes i poseu-les a remull en un bol d'aigua amb unes branques de julivert per a que no es facin fosques. Poseu una olla al foc per bullir la pasta i mentres talleu les carxofes (de gruixudes com apareix a la imatge). Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i poseu a fregir les carxofes (foc moderat). Trinxeu la ceba i afegiu-la a la paella. Quan les carxofes siguin quasi cuites, afegiu els tomàquets secs tallats en juliana, els alls tendres i la cansalada fumada. Deixeu que la cansalada agafi una mica de color. Poseu totes les verdures en un colador per eliminar l'excés d'oli. Torneu-les a posar a la paella amb l'oli necessari i afegiu els tomàquets ratllats. Deixeu coure uns minuts. Mentre, haurem bullit la pasta. L'afegirem a la paella amb les verdures, ho saltarem tot un parell de minuts i ja podem servir. Com a punt final, espolsem amb una mica de julivert fresc al damunt. Si no en teniu de fresc, en aquesta recepta no el substituiu per sec, no és el mateix.