200gr de mongetes blanques o cigrons, 100gr d'arròs, 200gr de congre sec (es pot deixar en remull amb la llegum), 300gr de patates, unes bledes o espinacs, 4 grans d'all, julivert, oli i sal.
Recepta:
Es deixen en remull la nit abans les mongetes o els cigrons.
Es posen a coure en una olla, les mongetes amb l'aigua freda i els cigrons amb calenta. S'hi posa el congre a trossos i es deixa coure. Quan la llegum estigui quasi cuita, s'hi tira l'arròs, les patates a trossos i ho deixem coure. Quan sigui cuit tot, s'hi tiren les bledes o espinacs, sols les fulles. Es posa una paella amb l'oli al foc, s'hi tira els alls tallats a llesques, i quan sigui rosset, s'hi afegeix el julivert picat. Es dona un tomb i es tira a l'olla.
Es deixa fer un xup xup, es rectifica de sal, si fes falta, i llestos per servir
cani (Dissabte 10 de Febrer de 2007 a les 23:38)
No sé si queda clar. El plat es pot fer amb mongetes o amb cigrons, no amb les dos llegums.