minuts. Sortirà una massa amb una textura peculiar, enganxosa, mocosa.
matxucada. Si compres la llavor sencera, per a utilitzar-la l'has de
matxucar amb un morter.
Ara posem la llinosa en un bol i comencem a fer la massa...
Hi afegim el sucre i ho barregem bé, jo ho he fet amb les varilles
elèctriques. I quan està ben barrejat hi posem la margarina i tornem a
remenar-ho bé.
Ara li toca el torn a la pell de llimona ratllada, l'anís i l'aroma de vainilla. I òbviament, tornar a remenar-ho.
En un got, posarem la llet tèbia i hi desfarem el llevat, i ho abocarem a
la barreja anterior. Després hi afegirem la massa mare que hem fet
abans, i tornem a barrejar amb les varilles elèctriques.
Ara preparem el motllo... Com que ens queda una massa líquida i no
manipulable, es prepara una safata de pa de pessic. Jo les tinc
rectangulars i la coca de Sant Joan acostuma a ser ovalada, així que he
posat paper de plata abunyegat a les cantonades, a fi i efecte que quedi
la coca ovalada.
Aleshores posem paper sulfuritzat i hi
aboquem la massa. L'aplanem amb la llengua i la pintem amb aigua i
sucre. Posem pinyons (o ametlles) pel damunt i ho deixem dins del forn a
45º durant 20 minuts, perquè el llevat acabi de fer l'efecte esperat en
la coca.
Passat aquest temps, encenem el forn a 180º. Mentres s'escalfa, posem la crema amb l'ajuda d'una màniga pastissera.
I ho posem al forn durant 20 minuts.
Abans de treure-ho, punxem amb un escuradents per veure si la massa està
del tot cuita. Si l'escuradents surt sec, ja podem treure la coca del
fons, la deixem refredar i, un cop freda, podem menjar.