Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Mones de pasqua

Mones de pasqua
 
  • Actualment té 60; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 3,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
3.653 visualitzacions
Categoria: Pastissos
Permalink:
 
Ingredients:

Per a la pasta:
  • 1 litre d'oli d'oliva (suau)
  • 500 grs de sucre
  • 10 ous grans
  • 100 grs de llevadura premsada
  • 250 ml d'aigua infusionada amb matafaluga o saliàndria.
  • 250 ml de llet infusionada amb matafaluga o saliàndria
  • 1 pell de llimona o de taronja ratllada
  • 1 polsim de sal
  • Farina de força (la que entri, uns 2’5 quilos aprox.)
Per al farcit:
  • Confitura de cabell d'àngel
  • Brossat
  • Crema pastissera
  • Xocolata
  • Massapà
Per decorar:
  • Ous durs
  • Ou batut per pintar
  • Anissets de colors
  • Fruits secs
  • Fruita confitada
  • Fideus de xocolata



Recepta:
Desfem la llevadura amb una mica de l’aigua infusionada tèbia i reservem.
En un recipient gran batem els ous amb el sucre. Afegim l'oli i barregem bé. Incorporem la pell de llimona ratllada.
Afegim la llevadura espumada i la resta d’aigua i la llet infusionada. Tirem un polsim de sal a la farina i l'anem incorporant poc a poc a la barreja. Anem treballant fins que la massa comenci a agafar consistència. Quan comença a tindre una mica de cos, l'aboquem damunt del pedrís la treballem fins que no s'enganxi a les mans. Hem de treballar-la una bona estona, amassant-la enèrgicament, pegant-li cops, "estovant-la". Com més treballada estigui la massa, més elàstica quedarà i d'aquesta manera les mones, un cop cuites, quedaran més toves.
Quan la massa estigui al punt (notarem que s'haurà tornat més fina, elàstica i tova), farem una bola i l'embolicarem amb un llençol o drap net. La posarem en un recipient ben gran i la taparem amb una manta. La deixarem reposar entre 8 o 9 hores en un lloc calent (ideal entre 23 i 25º de temperatura) per a que llevi.
Per a fer una mona, agafarem una porció de pasta que estirarem amb l'ajut d'un corró, fent una tira llarga d'uns 14 cmd'ample (això depen del grossa que la vulguem fer). Repartirem el farcit en forma de caneló i després plegarem la tira de massa. Agafarem per les puntes i li donarem forma ovalada, introduint una de les puntes dintre l'altra, per a que quedi ben tancada. Colocarem l'ou dur al damunt i subjectarem amb dues tires de pasta posades en forma de creu. Pintarem amb ou batut i decorarem amb
anissets de colors.
Deixarem reposar una estona (uns 15/20 min.) abans de posar al forn, que mantindrem calent a una temperatura d'uns 160º. Passat el temps de repòs, courem la mona durant uns 25/30 minuts, depenent del gruix de la pasta.

També podem fer micos, bollos, farinoses i reganyats. Si voleu congelar alguna de les mones, millor no posar-li l’ou dur.

La recepta pas a pas a: 
http://www.benremenat.cat/2013/03/mones-de-pasqua-les-nostres.html
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




7 receptes
3.453 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: