600 gr de llaminera de porc
500 gr de sal gruixuda
farigola
romaní
clau d'espècie
poupurri de pebres
4 carxofes
2 pomes golden
1 nou de mantega
1 rajolí de cognac
Gelea de vi Cedrus Jaumeandreu
Recepta:
Posem el forn a escalfar a 190ºC. En una safata posem una capa de sal i al damunt i col·loquem la llaminera que empolsinem de pebre i herbes. Acabem de cobrir bé amb sal gruixuda, i hi ruixem un xic d'aiga amb pulveritzador perquè quedi ben agafada. Nosaltres per gastar menys sal i que quedi ben coberta ho hem fet en un motlle de cake de pirex i ens ha anat prou bé. deixem la carn al forn uns 40-45 minuts.
En un recipient apte per microones i que es pugui tapar hi posem la poma tallada a dauets amb la mantega i coem a màxima potència 3-5 minuts. Obrim, remenem, hi afegim el cognac i una culleradeta de mel si ens hi agrada, i coem 2-3 minuts més.
Mentrestant netegem les carxofes, les tallem a octaus i les fregim en una paella.
Un cop tot està cuit només queda montar el plat al nostre gust i afegir-hi la gelea de vi.