Un microones.
Patates, formatge tipus Cheddar ratllat. Per cada 500gr de patates 150-200gr de formatge.
Un quart de kg de ceba per cada 500gr de patates, una cullaradeta de salvia fresca picada fina, una cullaradeta de romaní picat, 150ml de llet desna
Recepta:
Es pelen i tallen les patates en rodanxes i la ceba també. En una plata de microones, amb una mica d'oli o mantega per que no s'enganxi, es van posant capes alternes de patates i una fina capa de ceba tallada fina. Cada capa s'emaneix amb la salvia i el romaní. Hem d'anar en compte i posar-ni poc. També sal i pebre i una mica de formatge. Hem de reservar uns 25-30gr de formatge pel final.
Es barreja la llet amb la nou moscada. Es remena be i es tira sobre les patates.
Es posa al microones a potencia maxima uns 15 minuts a 600W (a més watts menys temps i viceversa)
Es deixa reposar uns cinc minuts i afegim la resta de formatge. Escampem uns bocins de mantega per sobre. El posem al gratinador fins que estigui ben gratinat.
Pot servir d'acompanyant a plats de carn.