1,5 kg de patates, 1 ceba gran, 20 anxoves, 1/4 l. de nata líquida, 1/4 l de llet, herbes aromàtiques (orenga, romaní), 125gr de formatge ratllat per gratinar, mantega, sal i pebre.
Recepta:
Es tallen les patates i la ceba en rodanxes força fines. Unteu el recipient que volgueu fer servir pel gratinat amb mantega. Tot seguit, poseu-hi una primera capa de patates (la meitat aproximadament), i al damunt, una capa de ceba. Col·loqueu-hi els filets d'anxova (menys dos) i cobriu-ho amb formatge ratllat. Torneu a fer una segona capa de patata amb la resta de patates, salpebreu-ho i tireu una mica de llet i nata líquida.
Escampeu una segona capa de formatge ratllat, col·loqueu-hi dos filets d'anxova, i espolseu-hi l'orenga i el romaní. Cobriu-hi amb la resta de llet i nata i ja podeu posar-ho al forn a 180º per grantinar, durant una hora i mitja aproximadament.
Quan sigui gratinat es pot decorar amb julivert i servir.