6 talls de vedella per fer fricandó
2 cebes
2 tomàquets madurs
Moixernons secs
1 got de vi negre
Brou de carn
Picada (jo vaig comprar un preparat al súper).
Recepta:
Posem els moixernons amb aigua per tal que s'hidratin. Com a mínim hi han d'estar mitja hora.
Salpebrem i enfarinem la carn. La fregim una mica i l'apartem. En el mateix oli hi posem la ceba tallada ben petita, a foc baix per tal que es vagi fent a poc a poc. Quan està mig feta, hi afegim els tomàquets tallats a trossos molt petits i ho deixem sofregir una bona estona.
Quan tenim el sofregit fet hi afegim el vi i posem el foc molt viu per tal que s'evapori. Quan ja s'ha rebaixat el vi hi afegim la carn i els moixernons. Ho tapem amb l'aigua dels bolets, que haurem apartat, la picada i el brou calent. Cal que la carn quedi ben coberta del líquid.
A foc baix, ho deixem coure una horeta, remenant de tant en tant. Hem d'anar vigilant que no s'evapori tot el líquid i s'enganxi, per lo que és recomanable tenir brou calent a prop per anar-lo afegint en cas necessari.
Un cop enllestit apaguem el foc, ho tapem i ho deixem reposar unes hores. Abans de servir ho tornem a escalfar.