- oli d'oliva
- fideus fins. La proporció que es cregui pensant que es fan el doble.
- un bon grapat de gambetes petites pelades
- un pols de sal
- brou de peix (millor si és casolà)
Recepta:
1)En una cassola de base grossa posem oli i esperem que sigui calent.
2)Tirem els fideus, ocupant tota la base de la cassola.
3)Els anem remenant a foc alt perquè s'enrosseixin tots, vigilant que no es cremin.
4)Tirem les gambes i deixem que s'escalfin tot remenant.
5)Posem tots els fideus i les gambes uniformement a la base (que no en quedin pels laterals)
6)Tirem la sal i el brou a temperatura ambient fins que cobreixi tots els fideus i gambes.
7)Tapem la cassola i posem el foc mig. El deixem fer fins que els fideus s'hagin absorvit tot el suc.
8)Un cop absorvit, obrim la tapa i els deixem que "s'aixequin" els fideus durant uns 5 minuts. Si tenim vitroceràmica ja podem tancat el foc perquè ja té prou temperatura. I sinó mantenim el foc lent.
9)Servir amb maionesa o all i oli.