Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Escudella i carn d'olla amb sopa de galets

Escudella i carn d'olla amb sopa de galets
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
15.093 visualitzacions
Categoria: Sopes
Permalink:
 
Ingredients:
  • 250 cigrons remullats
  • 3 Porros
  • 1 col
  • api
  • pastanaga
  • 1 os de pernil
  • 1 morro de porc
  • 1 tall de cansalada viada
  • 1 peu de porc
  • 1 os de tocino per fer caldo blanc
  • 1 os de genoll de vedella
  • 1 tros de costella de vedella
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra crua
  • 2 cuixes de pollastre
  • 1/4 de gallina
  • Galets de Nadal

Per fer la pilota

  • 1/2 kg carn picada de tocino i vedella (meitat i meitat)
  • 1 botifarra crua
  • 2 ous
  • farina


Recepta:
Per fer l'escudella i carn d'olla s'ha de posar primer l'olla plena d'aigua a bullir. Quan bulli, s'hi tiren les herbes (la col és interessant posar-la en una xarxa, ja que sinó se us desferà), els cigrons (si els podeu posar en una reixa millor, perquè sinó els perdreu), els ossos, la gallina... en definitiva, tot menys les botifarres. Penseu que és un plat que cal que estigui bullint moltes hores, o sigui que millor us lleveu ben d'hora, ben d'hora.

Quan ja porti un parell o tres d'hores bullint hi posem les botifarres i la pilota. I ho deixem que es vagi fent un parell d'hores més.

Per fer la pilota cal barrejar la carn picada amb la botifarra i fer-ne una massa compacte. Això ho rebossem amb ou i farina i li donem forma.


Un cop l'escudella està feta podem preparar la sopa de galets. Per una banda separem tota la carn i la posem en una plata, que anirà a taula. Per l'altra, colem el brou que ens ha sortit i en una altra olla posar-ho conjuntament amb els galets. Ho deixem bullir el temps que marqui la bossa de galets i llestos!

Galets farcits
Si volem fer els galets farcits, aprofitarem la carn que usarem després per la pilota. Tan sols cal, amb paciència, anar posant una mica de carn picada dins dels galets per tal que així, quan els posem a la sopa quedin amb la carn feta.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




62 receptes
5.435 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: