1/2 kg carn picada de tocino i vedella (meitat i meitat)
1 botifarra crua
2 ous
farina
Recepta:
Per fer l'escudella i carn d'olla s'ha de posar primer l'olla plena d'aigua a bullir. Quan bulli, s'hi tiren les herbes (la col és interessant posar-la en una xarxa, ja que sinó se us desferà), els cigrons (si els podeu posar en una reixa millor, perquè sinó els perdreu), els ossos, la gallina... en definitiva, tot menys les botifarres. Penseu que és un plat que cal que estigui bullint moltes hores, o sigui que millor us lleveu ben d'hora, ben d'hora.
Quan ja porti un parell o tres d'hores bullint hi posem les botifarres i la pilota. I ho deixem que es vagi fent un parell d'hores més.
Per fer la pilota cal barrejar la carn picada amb la botifarra i fer-ne una massa compacte. Això ho rebossem amb ou i farina i li donem forma.
Un cop l'escudella està feta podem preparar la sopa de galets. Per una banda separem tota la carn i la posem en una plata, que anirà a taula. Per l'altra, colem el brou que ens ha sortit i en una altra olla posar-ho conjuntament amb els galets. Ho deixem bullir el temps que marqui la bossa de galets i llestos!
Galets farcits Si volem fer els galets farcits, aprofitarem la carn que usarem després per la pilota. Tan sols cal, amb paciència, anar posant una mica de carn picada dins dels galets per tal que així, quan els posem a la sopa quedin amb la carn feta.