3 cullerades ben generoses de melmelada de maduixa
Recepta:
Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC (o 160ºC si ho fem amb la funció de ventilador) i preparar 12 càpsules de paper. Si no tenim cap safata per fornejar els cupcakes, podem introduir-los dins de flameres metàl·liques.
A continuació, batem la mantega amb el sucre fins que s'integrin i la mescla s'aclareixi. Afegirem els ous, un a un, i ho mesclarem bé fins que obtinguem una mescla homogènia.
Addicionarem el llevat i la meitat de la farina, tamisats, i batrem fins que s'incorpori.
Seguidament, hi afegirem la llet i l'extracte de vainilla. Un cop estigui tot mesclat, acabarem d'agregar-hi la resta de la farina, tamisada.
Després, repartirem la massa en les càpsules, sense omplir-les més de 2/3.
Fornejarem 22-25 min o fins que l'escuradents surti net. Ho deixarem refredar 5 min de la safata i llavors sobre una reixeta.
Per fer la crema de mantega haurem de tamisar el sucre glass i col·locar-lo en un bol juntament amb la mantega i la llet. Primer de tot ho batrem a velocitat baixa un minut (haurem de cobrir la batedora o la cuina quedarà blanca). A continuació batrem almenys 4 min més a velocitat alta fins que la mescla estigui plenament integrada. Llavors hem d'agregar-hi la melmelada de maduixa i ho batrem tot durant 2 min més.
Quan els cupcakes estiguin ja freds, farem un petit cercle amb un ganivet i extraurem una petita porció de pa de pessic (no els hem de menjar). Farcirem el forat amb una mica de melmelada de maduixa i ho taparem amb la porció que havíem reservat.
Finalment, decorarem els cupcakes fent servir la màniga pastissera i un tros de maduixa.