1 paquet de mascarpone
1/2 carbassa mitjaneta
1 porro
sal
oli d'oliva
pimentón de la vera
llavors de paperola
Recepta:
Escalfem el forn a 200ºC. Amb una cullera treiem les llavors de la carbassa. Posem al forn a escalivar la carbassa sense pelar, amb un rajolí d'oli pel damunt.
Mentres aquesta es cou, en una paella fundegem el porro tallat a juliana. Reservem.
Un cop la carbassa està ben escalivada ens serà molt fàcil treure'n la polpa amb la cullera.
Posem al vas de la batedora o Thermomix el mascarpone, la polpa de la carbassa i el porro. Salpebrem i triturem.
Si ho fem amb la TMX triturem primer uns segons a màxima velocitat i després deixem 5 minuts a velocitat 1-2 i a 90ºC.
Si ho fem amb la batedora, després ho passarem per un xinès i escalfarem la crema amb un cassó o al microones.
Si queda massa espessa pel vostre gust, la podem allargar una mica amb llet o brou.
Un cop emplatada, acabarem el plat (valgui la redundància) amb un polsim de llavors de paperola i pebre vermell de la Vera.