Aquí tenim la relació d'ingredients que s'ha de seguir per fer un bon codonyat. Jo disposava de 350 g de codonyat (trossejat, pelat i sense os), així que vaig posar 350 mL d'aigua, el suc de mitja llimona i aproximadament 250 g de sucre.
Recepta:
Per començar hem de rentar i pelar els codonys. És una feina difícil ja que els codonys són molt durs (he llegit per diversos llocs que primer els bullen duran una hora per així poder-los manipular/pelar millor).
Un cop tenim els codonys pelats els trossegem i els pesem (per calcular la quantitat de sucre necessari). Llavors ho posem en una cassola amb l'aigua, el suc de llimona i el sucre calculats i els courem fins que s'estovin, removent constantment. Jo m'hi he estat 45 min; fins que el codony es va estovar i va canviar de color, va quedar tot com caramel·litzat.
Per acabar ho vaig triturar tot fins obtenir una salsa fina que vaig emmagatzemar, en calent, en un recipient.