Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Coca de sant joan vegana i sense gluten

Coca de sant joan vegana i sense gluten
 
  • Actualment té 80; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 4,0/5 (1 vots)
  
Recepta enviada per
3.396 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:
Per a la coca:
300gr. farina sense gluten (jo Beiker)

2 cullerades de farina de cigro i sis cullerades d'aigua

60 gr de sucre

50 gr. farina ametlla

100,l llet de soja

50gr. margarina vegetal


35gr. llevat fresc 


una culleradeta d'essència de vainilla


aigua i sucre per pintar la massa

Per a la crema pastissera:
1/2 litre de llet de soja

una branca de canyella

pell de llimona (no ratllada)

4 gotes d'essència de vainilla

2 cullerades de sucre

1 cullerada i mitja de maizena

1 cullerada i mitja de farina d'arròs


Recepta:
Per fer la coca:
Començarem per barrejar en un bol
200gr de farina i la margarina, i ho barregem amb una forquilla. Ho
barregem en la mesura que se'ns permeti, perquè no ens quedarà mai una
barreja homogènia.


En un got barregem la farina de cigró i l'aigua, com a substitut de
l'ou, i ho afegirem a la farina i la margarina barrejades. I ja podem
posar-ho a treballar a l'amassadora.
En un bol a part, o un tassó, barregem la llet de soja una mica calenta i
el llevat, i ho remenem fins que quedi ben desfet. Ho afegim a la massa
que ja tenim a mig fer.
Que les varilles vagin remenant i afegim el sucre, la farina d'ametlla i la reta de la farina.

Quan està tot ben lligat, ho treiem i en fem una bola i ho deixem reposar tapat amb un drat de cotó durant 20 minuts.
Passats els 20 minuts, el llevat ha començat a fer efecte, i ara el que farem és que aquesta bola de massa agafi la forma de la coca.
Ho taparem un altre cop i ho deixarem reposar 45 minuts més, que acabi de fer l'efecte el llevat.



Mentre reposa, fem la crema pastissera.

Per fer la crema pastissera comencem per barrejar una tercera part de la llet amb la farina d'arròs i
el midó de blat de moro (maizena) i el sucre, i ho barregem tot bé. A
mi m'han quedat grumolls, és possible que a vosaltres també us en
quedin.

En un cassó, posem la resta de la llet, la canyella, la pell de llimona i
l'essència de vainilla i ho posem al foc a escalfar i que bulli.
Quan bull, afegim la barreja de farines amb la resta de la llet. Jo he
posat un colador per evitar que anessin els grumolls a la barreja.
I he continuat remenant fins que la crema ha espessit.

La posarem a refredar amb paper film al damunt, que toqui a la crema,
per evitar que faci aquella mena de crosta que hi ha habitualment en les
cremes o natilles (les casolanes, és clar!) I ho deixem refredar.

Quan la crema estigui freda la massa ja haurà pujat altre cop. Llavors, anem a muntar la coca per enfornar-la.



Primer encenem el forn a 170º.



Pintem la coca amb aigua i sucre (jo he utilitzat sucre moreno). I en una màniga pastissera posem la crema

Posem la crema i els pinyons pel damunt de la coca i enfornem durant 20 minuts.

Passat aquest temps, ja la podem treure, refredar i menjar acompanyada
d'una bona copa de cava i, si en teniu d'opció, banyar-vos a l'aigua de
mar a les 00:00h. La lluna us farà màgia!!!!

Podeu trovar el pas a pas de la recepta a www.b12.cat




 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




20 receptes
4.587 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: