Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Coca de llimona

Coca de llimona
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
2.952 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:
  • Base (24 cm):
  • 175 g de farina, més extra per empolvorar
  • 85 g de mantega freda
  • 45 g de sucre
  • 1 ou
  • Crema de llimona:
  • suc de 4 llimones (jo en vaig tenir prou amb 3)
  • ratlladura de 3 llimones
  • 170 g de mantega
  • 220 g de sucre
  • 5 ous mitjans
  • 1 rovell d'un ou mitjà


Recepta:
Per la base:
  1. Hem de mesclar amb els dits o processi la farina, el sucre i la mantega, fins formar molles fines. Llavors afegirem l'ou i amassarem fins formar una bola. A sobre d'una superfície enfarinada, estendrem la massa i formarem un cercle gran, folrarem el motlle amb ella i ho refrigerarem com a mínim 30 min.
  2. Preescalfarem el forn a 190 ºC. Folrarem el fons de la coca amb paper sulfuritzat, ho cobrirem amb algun pes que pugui anar al forn (llegums, per exemple) i ho courem al voltant de 10 min. Retirarem el paper i els llegums i ho courem  5 min més o fins que el fons de la coca estigui cruixent.
Per la crema de llimona:
  1. Hem de ratllar tres de les quatre llimones i després haurem d'esprémer-les totes quatre (jo només en vaig necessitar tres, al final) fins obtenir 150 ml de suc.
  2. En un cassó haurem d'introduir-hi la mantega tallada en daus, el sucre, la ratlladura i el suc de les llimones i ho posarem a foc mitjà. Haurem de remoure-ho constantment (per evitar que se'ns enganxi) durant al voltant de 10-15 min (procurant que no arrenqui el bull) fins que la mantega i el sucre s'hagin dissolt per complet.
  3. Llavors haurem d'incrementar la potència del foc i posar-ho a foc mitjà-alt fins que arrenqui el bull; ho tindrem al foc just 5 segons i després ho retirarem del foc.
  4. Seguidament ho colarem per eliminar la ratlladura de llimona per tal que la crema quedi més fina. És recomanable colar-ho a sobre d'un bol ja que després haurem de deixar-ho reposar a la nevera (durant uns 30 min) per a que es refredi. És aconsellable cobrir la superfície del bol amb paperfilm per tal d'evitar que se'ns formi una capeta superficial indesitjable.
  5. Quan la crema de llimona s'hagi refredat, l'abocarem al centre de la coca permetent, així, que la crema flueixi uniformement per totes les vores.
  6. Per acabar ho refredarem a la nevera durant mínim 5 horetes aprox o fins que qualli i ho decorarem amb nata muntada, llimona, gerds, ...
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
4.198 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: