250g de farina de força
10g de llevat de forner
150ml d'aigua
- Per fer la coca -
500g de farina de força
75g de sucre
75g de mantega
4ous
un pessic de sal
100ml d'aigua
80ml d'oli
100g de llevat de forner
Cireres ben madures
Sucre
oli
Recepta:
Fem la massa mare:
Desfem el llevat en l'aigua una mica tèbia i ho anem afegint a la farina, que anirem amassant fins aconseguir que quedi consistent com una bola.
Ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar fins que hagi doblat de volum.
Coloquem la massa mare en un recipient gran, afegim el sucre, el llevat, la sal, la mantega en pomada, l'oli i els 4 ous.
Anirem amassant i afegirem l'aigua de mica en mica perquè ens la vagi agafant i fins que quedi una bola una altra vegada consistent.
La tornarem a tapar i la deixarem reposar una horeta.
Rentarem bé les cireres, en traurem la tija i si veiem que no són massa sucoses les punxarem, per ajudar que treguin el suc quan s'estiguin coient.
Donarem la forma rodona a les coques, les omplirem amb cireres per damunt, la quantitat és a gust de cadascú, a nosaltres ens agrada que n'hi hagi com més millor, hi tirarem força sucre i les deixarem reposar una hora més.
Preescalfarem el forn a 200º i les posarem a coure durant 15-20 minuts. Abans de posar-les al forn hi tirarem un bon raig d'oli per sobre les cireres i el sucre.