1/2 conill, 200gr de costella de porc, 100gr de cansalada, 100gr botifarra crua, 100gr botifarra negra, 1/2kilo cargols, 2 cebes, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 2 tomaquets, 200gr d'espinacs, 1/2 kg de patates, 1 albergínia, 1/2 litre de brou de carn,
Recepta:
Salpebreu els trossos de conill i la costella de porc. Poseu-los en una cassola de fang amb una mica d'oli, juntament amb la botifarra i la cansalada, tot tallat a trossos. La farigola i el llorer. Quan la carn sigui una mica daurada, poseu-hi la ceba tallada fina i l'all trinxat. Quan agafi una mica de color, hi afegiu els pebrots tallats ben menuts i els tomàquets ratllats.
Quan el sofregit sigui a punt, tireu-hi la resta de verdures tallades a daus (alberginia i patates) i els espinacs ben escaldats i escorreguts. Remeneu-ho una mica, poseu-hi els cargols, remulleu-ho tot amb el brou, i deixeu que bulli 15 minuts.
Passat aquest temps hi afegiu el bitxo sencé o tallat en dos trossos, la sal, el pebre i la botifarra negre tallada a trossos. Deixeu-ho al foc uns 5 minuts més. És aconsellable que una vegada acabat reposi i es serveix un parell d'hores després.