4 carxofes grans
80g bacó a daus
1 llimona
oli d'oliva
pa ratllat
sal
aigua
Recepta:
Es netegen les carxofes, tallant el tronc i traient les fulles més dures. Es talla la part superior, es freguen amb llimona i es deixen en un recipient amb aigua freda i suc de llimona. Es prepara el forn a 180º. Es colpegen les carxofes boca avall per a obrir-les, s'assaonen i s'hi afegeix entre les fulles la meitat del bacó, una mica de pa ratllat i un rajolí d'oli. Es posen en una font, s'hi afegeix aigua fins a la meitat i es deixen al forn a 180º fins que siguin tendres (45 min - 1h). En una paella es fregeix el bacó amb un xic d'oli. Es separen les carxofes en una plàtera i s'afegeix l'aigua de la cocció a la paella amb el bacó i una mica de pa ratllat per a espessir la salsa. Finalment es reparteix la salsa sobre les carxofes y es serveix calent.